Järjestötoiminnan ja vaikuttamisen koulutus

Kohti Nuorisoseurakokousta – järjestötoiminnan ja vaikuttamisen koulutus

Nuorisoseurajärjestön ja Kansalaisfoorumin työntekijät löivät viisaat päänsä yhteen ja tuottivat kokousta varten viisi vaikuttamisaiheista videota. Katso kaikki, osallistu nuorisoseurakokoukseen ja tee vapaamuotoinen oppimispäiväkirja ja saat todistuksen yhden opintopisteen laajuisesta järjestövaikuttamisen koulutuskokonaisuudesta. Videoita voit  myös katsoa vanhojen tietojen ja taitojen verestämiseen tai uuden oppimiseen. Tekijät ja sisällöt on esitelty alla!

1. Minä vaikuttajana

Millaisia ominaisuuksia vaikuttajalla on ja miten vaikuttamisen paikoissa päästään vaikuttamaan. Katso ja vaikutu Tuulan opeista!

Tuula Hyystinmäki on Kansalaisfoorumin suunnittelija toimipisteenään Tampere. Tuula kouluttaa ja opiskelee yhdistystoimintaa ja sen liepeillä pyöriviä asioita.  Vapaa-ajalla Tuula marinoituu luottamustehtävissä.

2. Nuorisoseurajärjestö ja vaikuttamisen paikat

Missä nuorisoseurajärjestössä päätetään mistäkin asioista? Entä mitä ne vaikuttamisen paikat järjestössä ovat? Mikä olikaan Nuorisoseuraliikkeen historia? Tätä pohtii Henna.

Henna Liiri on "kolmoiskarjalainen" nuorisoseuramoottori ja toiminnanjohtaja Joensuusta. Hennalla on julkinen tanhumenneisyys ja tavoitteena parempi johtajuus. Henna on myös kotoileva luppafani ja reissaava humanisti.

3. Nuorisoseurakokouksen kulku

Hannu käy videolla läpi Nuorisoseurakokouksen esityslistan mukaisesti: Mitä missäkin kohden päätetään, miten vaalivaliokunta toimii ja mikä onkaan kokouksen menettelytapajärjestys?

Toimialajohtaja Hannu Ala-Sankola on pitkän linjan nuorisoseuralainen, jolla on kokemusta toiminnasta kaikilta järjestön tasoilta jäsenenä, luottamushenkilöinä, ohjaajana ja työntekijänä.

4. Hyvän kokouksen tunnusmerkkejä

Mistä on hyvä kokous tehty? No tietysti huipuista kokousedustajista, puheenjohtajista, ääntenlaskijoista, pöytäkirjantarkastajista...

Joonas Pokkinen on Nuorisoseurojen toiminnanohjaaja, joka on osallistunut Nuorisoseurakokoukseen tiettävästi viidesti. Vapaa-ajan täyttää tanhu, perhe ja ystävät sekä karjalainen haastaminen.

5. Osaaminen näkyväksi ja hyödyksi!

Miten nuorisoseuroissa hankittu osaaminen taipuu hyödyksi opinnoissa tai työelämässä? Miten tästä opintokokonaisuudesta ja Nuorisoseurakokouksesta saa todistuksen?

Karoliina Hursti on Satakunnan aluetoimiston toiminnanohjaaja, joka viettää myös osan vapaa-ajastaan yhdistystoiminnassa. Rakkautena teatteri – niin tekijänä, mahdollistajana kuin kuluttajanakin.