Archive
Monthly Archives: syyskuu 2024

Viimeinen viikko ilmoittautua Nuorisoseurakokoukseen

Ilmoittautuminen Suomen Nuorisoseurojen tärkeimpään tapahtumaan Nuorisoseurakokoukseen päättyy tämän viikon sunnuntaina 15.9. Joka kolmas vuosi järjestettävä Nuorisoseurakokous pidetään 4.–6.10. hybridinä Allianssi –talolla Helsingissä ja etänä Teamsin välityksellä.

Kokousedustajana keskelle päätöksentekoa

Nuorisoseurakokouksessa tehdään järjestön tärkeimmät päätökset, jotka vaikuttavat jokaiseen nuorisoseuralaiseen.

Kokouksessa valitaan uusi valtuusto ja päätetään kolmivuotisohjelmasta vuosille 2025–2027, jossa linjataan tavoitteita ja toimenpiteitä, joilla nuorisoseuroja johdetaan tulevina vuosina. Ehdotukseen uudesta kolmivuotisohjelmasta voi tutustua jo etukäteen: Mahdollisuuksien Nuorisoseura (pdf)

Kokouksessa käsitellään myös nuorisoseuroilta tulleita aloitteita, jotka voivat johtaa esimerkiksi järjestön toimintatapojen uudistamiseen tai luoda uutta toimintaa.

Uusia ideoita ja yhteisiä illanviettoja

Nuorisoseurakokouksen oheisohjelma tarjoaa mahdollisuuden oman seuran toiminnan kehittämiseen, kun Allianssi-talolle rakentuu lauantaiaamupäivänä ideatori. Ideatorilla Nuorisoseurojen työntekijät, Nuoret Vaikuttajat ja yhteistyökumppanit esittelevät toimintoja ja materiaaleja, jotka ovat jäsenseurojen hyödynnettävissä. Vapaasti kierrettävillä pisteillä voi tutustua mm. nuorisoseurarekisteriin, graafikkopalveluun, kunta- ja aluevaalitavoitteisiin sekä aluetyön palveluihin.

Tapahtuma kerää yhteen nuorisoseuralaisia eri puolilta Suomea, joten ohjelmassa on myös yhteisiä illanviettoja, joissa pääsee tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Nuorisoseurakokous onkin loistava tilaisuus kuulla muiden seurojen kuulumisia, kysyä vinkkejä ja saada neuvoja.

Tutustu koko ohjelmaan Nuorisoseurakokouksen sivuilla.

Lisätiedot

Lisätietoja antaa järjestö- ja jäsenpalveluiden johtaja Hannu Ala-Sankola: hannu.ala-sankola@nuorisoseurat.fi, puh. 0400 842 838.

Nuorisoseurakokouksen verkkosivut

Lähde ehdolle Suomen Nuorisoseurojen valtuustoon

Varmista oman maakuntasi ja jäsenseurasi ääni päätöksenteossa ja lähde ehdolle Suomen Nuorisoseurojen valtuustoon! Uusi valtuusto seuraaville kolmelle vuodelle valitaan Nuorisoseurakokouksessa 4.-6.10.

Valtuusto on joukko nuorisoseuralaisia, jotka tekevät muiden puolesta päätöksiä järjestön toiminnasta ja taloudesta. Valtuustolla on äärimmäisen tärkeä tehtävä järjestössä, sillä se hyväksyy yhdistystoiminnan kivijalat: toimintasuunnitelman, talousarvion, toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja säännöt. Kahdesti vuodessa kokoontuva valtuusto myös valitsee liiton hallituksen ja sen puheenjohtajan.

Valtuustoon valitaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 39 jäsentä ja saman verran varajäseniä eri puolilta Suomea. Jokaisen maakunnan edustajien määrä riippuu sen jäsenmäärästä. Edustajien määrän voi tarkistaa täältä.

Valtuuston kokoonpanosta 1/3 täytyy olla alle 29-vuotiaita.

Valtuuston jäsenten valintaprosessi

Ehdotuksen uudesta valtuuston jäsenestä tekee virallisesti Suomen Nuorisoseurojen jäsenseura. Jos haluat asettautua ehdolle, ilmaise asia seurasi johtokunnalle. Jos haluat ehdottaa jotakuta muuta, kysy ehdokkaalta, onko hän käytettävissä.

Ehdotukset tulee jättää verkkolomakkeen kautta.

Nuorisoseurakokouksen valmisteleva vaalivaliokunta kokoaa kaikkia jäsenseurojen tekemät ehdotukset ja tekee Nuorisoseurakokoukselle esityksen valtuuston kokoonpanosta. Viikkoa ennen kokousta ehdotukset julkaistaan Nuorisoseurakokouksen sivuilla.

Lopullisen päätöksen uusista valtuutetuista tekee Nuorisoseurakokous.

Lisätiedot

Lisätietoja antaa järjestö- ja jäsenpalveluiden johtaja Hannu Ala-Sankola: hannu.ala-sankola@nuorisoseurat.fi, puh. 0400 842 838.

Nuorisoseurakokouksen verkkosivut